top of page

Lentekriebels: 5 Ideeën om je Interieur een Frisse Wind te Geven

Bijgewerkt op: 3 apr.

Voel jij de lentekriebels al? Het is tijd om door je interieur een frisse wind te laten blazen en de lente in huis te halen! Tevens is dit ook gelijk een goede voorbereiding op de zomermaanden om jouw interieur zo luchtig mogelijk aan te laten voelen maar het niet te laten ontbreken aan sfeer.



Fris en sfeervol interieur


Voordat ik de blog start, hoop ik dat je hebt kunnen genieten van een heerlijk paasweekend die we net achter de rug hebben. Pak een lekker drankje en lees gezellig mee!


Wissel Winterse Stoffen om voor Zomerse Varianten: 

Het is tijd om afscheid te nemen van de gezellige, winterse stoffen en plaats te maken voor lichtere, luchtigere varianten die perfect passen bij de lente- en zomermaanden. Berg die dikke dekens en zware fluwelen kussens op en ruil ze in voor zomerse stoffen zoals linnen, katoen en zijde. Deze materialen ademen frisheid en comfort, waardoor je interieur direct een lichtere en luchtigere uitstraling krijgt. Wafel stoffen doen het ook altijd goed in de zomer


Kies voor beddengoed en kussenslopen in zachte pastelkleuren of ga voor wit. Leg een paar lichte dekens of plaids neer voor de koelere avonden, maar houd het verder minimalistisch en open. Door winterse stoffen te vervangen door zomerse varianten creëer je een interieur dat helemaal klaar is voor de warmere dagen.



De grote lente schoonmaak: 

Gebruik deze periode voor een grote voorjaarsschoonmaak. Als een minimalistische interieurliefhebber geniet ik er enorm van om op momenten van rust een lade open te trekken en eens goed te declutteren, zoals dat zo mooi wordt genoemd.


Een opgeruimd huis zorgt voor zoveel meer rust en harmonie in mijn leven. Het loslaten van overbodige spullen geeft niet alleen fysiek meer ruimte, maar ook mentaal. Het is een kans om te reflecteren op wat écht belangrijk is en om alleen datgene te behouden wat waarde toevoegt aan je leven. Dus gooi die ballast overboord en omarm de lichtheid van een opgeruimd huis!




Geuren passend bij het seizoen:

Het winterseizoen staat bekend om zijn gezellige geurkaarsen, maar waarom zou je die sfeer niet het hele jaar door in huis halen? Ook tijdens de warmere dagen is het heerlijk om te genieten van de subtiele geur van zomerse kaarsen die perfect passen bij het seizoen. Laat je inspireren en ontdek welke geur jou blij maakt en dat ultieme zomerse gevoel geeft. Of je nu kiest voor de verfrissende geur van citrusvruchten, de zoetheid van tropische bloesems of de rustgevende geur van de zee, een zomerse geurkaars brengt direct een vleugje vakantie in huis.



Handen uit de mouwen en kwasten uit het stof:

Misschien wel de meest ingrijpende, maar ook de meest effectieve verandering die je kunt aanbrengen, is het schilderen van een muur. Het is verrassend snel gedaan en het resultaat is vaak verbluffend. Bestel wat kleurstalen en geef die ene muur net een frisse nieuwe look. Een andere optie die een enorme impact kan hebben, is het behangen van een klein stukje muur. Met een nieuw behangpatroon kun je eenvoudig een nieuwe sfeer creëren in je interieur.


Schuif niet al te veel met meubels

Veel mensen neigen ernaar om te gaan schuiven met meubels als ze een nieuwe look willen creëren in hun interieur. Zelf ben ik hier geen voorstander van. Het constant veranderen van de opstelling kan leiden tot een gebrek aan harmonie en functionaliteit. Het is beter om een goede indeling te bedenken en hierbij te blijven. Vind je het lastig om een goede indeling te bedenken voor jouw kamer? Dan kan het raadplegen van een professionele interieurontwerper een slimme zet zijn. Een professional kan je helpen bij het creëren van een indeling die perfect past bij jouw ruimte, stijl en behoeften.






20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page